tirsdag 15. februar 2011

Fort de France. Martinique

Her lå vi ankret


Seilasen opp til Fort de France ble en skikkelig kosetur med soling på dekk. Vel fremme ankret opp rett utenfor sentrum ved byens fort, en liten strand, og en stor park med lekeplass dro vi på byen for å sjekke det franske kjøkken. Vi ble ganske fort skuffet da det meste var stengt. Til og med vindushopping var umulig siden alt var tildekket og låst. Det var nesten som en spøkelsesby, nesten ingen folk i gatene heller. Vi fant til slutt en hamburgerrestaurant med ett stort lekerom til ungenes store begeistring. Da vi var godt mette og kom ut i gatene igjen var det mer liv. Det var trommemusikk og karneval stemning i gatene.


Stemning i gatene


Mandag var byen helt annerledes, mange butikker og masse liv i gatene. Inger og Karen var på shopping mens resten av rampen var på båtbutikk og på tur i byen. Karen fikk kjøpt seg nye klær, noe hun trengte veldig. Inger var svært så fornøyd med ny bikini. Om ettermiddagen kom Sprelsk og det ble stor gjensynsglede og leking på lekeplassen.
Jentene klare for shopping

Vi har hørt flere si at å komme til Martinique er som å komme til Frankrike og det er det nok. Det hører jo til Frankrike. Her er det mye mer velstand og høyere priser, men man får tak i det meste. Språket ble ett problem for oss, men vi klarte oss med peking på menyer og kroppsspråk. Ganske rart at det var så få som kunne engelsk her når de nærmeste øyene til Martinique er engelsktalende.
Tidlig onsdag morgen dro vi videre til Dominica











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar