søndag 26. juni 2011

Orkenøyene-Shetland

Vi ble bare 2 dager i Kirkwall på Orkenøyene, litt kjedelig siden det var veldig fint der. Vi begynner å få lite tid siden vi skal være hjemme innen 3 juli.  Vi må dra når forholda er gode for vi har ikke tid til å vente på været senere. Vi nådde en tur innom St. Magnus Cathedral og Museum om Orkenøyenes historie.St Magnus katedralen lå før reformasjonen under det norske erkebisbedømme i Trondheim. Orkenøyene ble en del av det skotske kongerike i 1468 og i 1486 ble katedralen gitt over til befolkningen i Kirkwall.St Magnus Katedralen er en blanding av norvestlig europeisk romansk stil. Dette er virkelig en attraksjon vi kan anbefale for andre.
På veien nordover hadde vi planer om å dra innom Fair Island en øy som skal være utrolig flott. P.g.a at avreisen fra Shetland over Nordsjøen ble fremskyndet pga været måtte vi  finne oss i at viss vi skal dit så får vi dra dit på sommerferie senere.

Dette var det nærmeste vi kom Fair Island


 Turen fra Orkenøyene ble for motor. Det var så å si vindstille og bare noen slakke dønninger. Vi ankom Lerwick på Shetland kl 0900 igår lørdag. Det var fullt av båter i havna da det søndag morgen skulle være start for Shetlandsrace som går ifra Lerwick til Bergen og Ålesund. Det var rart å møte så mange norske båter på en gang, plutselig var vi så nærme Norge.


Lørdag kveld var vi på kinarestaurant sammen med Elin og Rolf på Zita, det ble en koselig aften hvor vi fikk servert ikke mindre enn 14 retter. 

Forrett

Elin og Rolf og masse mat.


Idag morges da vi sto og så på at Shetlandrace skulle starte, traff vi plutselig noen kjente gutter. Det var gutta fra Fri Inspirasjon. De hadde vært utpå sjøen i 24 dager og kom inn natt til idag. De hadde seilt helt ifra Halifax i Canada og hit. Stakkar de hadde vært utfor storm og var tomme for både mat og drikke. De så ut som de virkelig har vært på tur både når det gjaldt lukt og utsende. Det var kjempekjekt å treffe dem igjen, sist vi traff dem var på Grenada.

Gutta fra Fri Inspirasjon

Fri Inspirasjon begynner å bli sliten

Vi har skrevet lite om hvordan været har vært etter at vi kom over Atlanteren. Har kanskje med at det ble lite skriving om temperaturer og vær i Karibia siden det der var varmt  vær hele tiden. Det har vært ganske jevn temperatur her også  men det har vært kaldt rundt 10-15 grader. Det har vært overskyet med litt sol og regn innimellom.
Nå lurer vi litt på når det blir avreise...enten i natt eller i morgen tidlig. Vi venter på neste værmelding for å se hvor vinden bringer oss. Vi vet ikke hvor på Vestlanskysten vi ankommer Norge men vi vil bruke noen dager der før vi ankommer Sauda enten 2 eller 3 juli.Litt bilder fra Lerwick

Her er alle garantert utsiktstomt

Dette skipet lå rett over for oss i Lerwick

Start av regatta

En nysgjerrig tilskuer og fast tilslag i havna


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar