lørdag 9. oktober 2010

Las Palmas

Jo da det er varmt her…veldig varmt og varmere skal det bli. Vi kom frem til Las Palmas tidlig onsdag morgen etter å ha brukt nesten 2 døgn på overfarten fra Madeira. Siden vi alltid har vært så heldige på de lengre overfartene, var nok dette den mest ubehagelige overfarten vi har hatt. Vi prøvde oss ut fra Machico søndag kveld men det ble svært ubehagelig med vind på 35 knop og bølger fra siden så vi snudde og gikk tilbake etter ca 1 t. Værmeldingen var bedre mandags morgen så vi prøvde oss på nytt med mye bedre forhold i begynnelsen, selv om det blåste var vinden og bølgene på skrå bak. Vi seilte de første 24 t. Etterpå måtte motoren gjøre sitt, vinden stilnet helt. Selv om vinden stilnet så var dønningene store og Inger var sjøsjuk, trøtt og sur. Ungene klarte seg godt selv om vi lett blir påvirket av hverandres humør. Optimismen steg betraktelig tirsdags kveld da vi visste at neste morgen var vi fremme.

I Las Palmas har vi hatt det travelt med oppgradering av utstyr og forberedelser til besøk hjemmeifra. Monica søster til Inger med fam skulle egentlig komme på besøk i natt ( natt til lørdag). Men flyet fra Sola var forsinket til Frankfurt så nå sitter de der og skal fly videre til Barcelona i morgen og kommer derfor ikke hit før søndag formiddag. Det var en stund usikkert om de i det hele tatt kunne komme så vi var hoppende glade da vi fikk kontrabeskjed. De blir med oss i en uke og skal reise hjem neste søndag.

Siden vi har klargjort båten for besøk i dag skal vi bare slappe av på stranda i morgen viss været er like bra som det har vært. I dag hadde vi 30 grader i skyggen.
I dag har Kjetil, Olai og Karen vært på teknisk museum her i byen. Det var veldig spennende.

Vi har problemer med å sovne på kveldene for det er så varmt. I dag gikk vi til innkjøp av enda en til vifte til båten. Det hjelper veldig.

Vi har satt ut kakkerlakkfelle og sprayet rundt med forebyggende spray….vi vil ikke ha ubudne gjester om bord. Vi har ikke sett noen i båten enda men har sett flere på kaien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar