søndag 1. august 2010

Loch Ness







 





    
Fredag 30 juli sluset vi opp i den berømte innsjøen Loch Ness. Det er en flott innsjø med mye flott natur og slott å se. Vi møtte ikke Nessie selv om ungene prøvde veldig. Innsøen ble etterhvert bare kalt "nesemonstersjøen". Vi var på Nessie Exhibition centre hvor vi fikk høre hele historien om Nessie og fikk se henne i mange varianter.
Videre dro vi forbi Urquhart castle som har en sentral plass i Scotlands historie. I enden av Loch Ness kom vi til et sted som heter Fort Augustus. Der låg vi nedenfor slusene til dagen etter. Dette var et veldig koselig sted selv om det var mange turister der. Vi var i en liten dyrehage med mange skottske dyr. Vi fikk se hester, hjort, griser, kaniner, høner og mange rare sauer.  Vi var også på Caledonian infosenter hvor vi fikk vite hvordan kanalen ble bygd. Til lunsj spiste vi fish and chips...kjempegodt. Vi sluset opp 5 sluser i Fort Augustus så vi begynner å få kontroll over dette nå.
 I natt låg vi i enden på Loch Oich også dette et flott sted med bare små hus ved siden av slusene. Olai og Karen ble kjent med en engelsk gutt i en annen seilbåt. Kjetil og Inger tok seg en liten sykkeltur på besøk til Occatione en katamaran fra Norge med en familie på fem. De skal også til Karibien og vi har følgt hverandre hele tiden gjennom kanalen. Kjempekjekt å bli kjent med andre med samme mål som oss. I dag morges tok Kjetil og Olai seg ett morgenbad det var kaldt og godt.
I dag har vi igjen gått for motor gjennom Loch Oich kjempeflott med masse grønne fjell og vi såg Ben Nevis, Storbritanias høyeste fjell.
 Nå har vi fortøyd rett ovenfor byen Fort William på et sted som heter Banavie.  Her måtte Kjetil ta seg ett kveldsbad  for å sjekke en ulyd fra propellen som viste seg å være en  løs sinkanode.... heldigvis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar