lørdag 14. august 2010

Dårlig vær og tidevannstrømmer

Her er vi i St,Mary for å hente genakeren
Pappa klatret høgt
Her er vi hos seilmakeren
På vei til Isle of man
Dublin
Karen er sliten og litt kvalm
Jentene koser seg med hytte under bordet
Fish and chips
Formen e viss ikkje heilt på topp

Strandpromenaden i Isle of man
Karen nyter utsikten
Kaien i Dublin
Nydelige parken langs strandpromenaden i Isle of man
Her er vi
En flott gjeng
Vi dro fra Portavadia kl 1330. Det regnet veldig fra morgenen av, men det var fint da vi dro. Vi var fremme i Campeltown ca kl 1900, det pøsregnet da vi kom inn.
Kl 0600 neste morgen reiste vi videre mot Isle of man sammen med Fryd. Turen startet rolig med 3-4 m/s medvind og fint vær. Etter ca 2 t rolig seilas knakk feste til den lille spinakerbommen. Ut på dagen økte vinden til 14-18 m/s med helt opp i 21,9 s/m i kastene. En stund var det ganske urolig sjø m/ca 3 m bølger p.g.a strømforholdene.
Fryd snudde og gikk til land p.g.a forholdene, men vi fortsatte.
Genakeren revnet på denne turen på en uforklarlig måte. Vi hadde tatt den ned i strømpen, men to timer senere revnet den 2 m under toppen og endte i sjøen.
Vi ankom Douglas kl 2100 og fikk slippe inn i den indre havnen ca. 20 min senere. P.ga tidevannsforskjell på 8 m er den indre havnen en terskelsluse som halverer høydeforskjellen inne i havnen.
Neste morgen våknet vi til varmt flott vær og shortsene ble funnet frem . Douglas var en utrolig flott by og Inger og Bjørg var havnet i Shoppingparadiset. Kjetil fikk ordnet en del ombord og leveret seilet til seilmaker. Inger, Karen,og Sina var på tur med hestetrikk som gikk langs hele strandpromenaden, en kjempeflott tur. Natt til mandag kom Fryd også frem til Isle of man, det var kjekt å treffe de igjen. Vi hadde en koselig kveld i båten vår tirsdag kveld.
Onsdagen reiste vi videre til St.Mary hvor vi hentet seilet og så videre til Dublin.
Seilasen var litt frisk i begynnelsen før det nesten stilnet helt av . Vi ankom Dun Laoghaire marina i 2100 tiden, her blir vi liggende til mandag for Bjørg og Ingar reiser hjem herifra. De har vært med oss i over 3 uker da og det har gått utrolig bra. Det blir rart når vi blir alene, nå er vi blitt vandt til å bli vartet opp med både det ene og andre.

Slik låg båtene på land i St.mary når det var fjære

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar