torsdag 9. desember 2010












Ja... vi er fremme og det er deilig. Vi trengte noen dager på å tilpasse oss her i Karibien. Turen over Atlanteren gjorde at vi var slitne og varmen gjorde oss nok litt gretne, spesielt skolen ble vanskelig å gjennomføre om morgenen i varmen. Ungene orket rett og slett ikke …..vi satt å svettet alle mann. På stranda var alt fantastisk…så det har blitt til at vi har holdt oss der med ett par ettermiddagsturer inn til byen. Vi er 5 t bak klokka hjemme her og har enda ikke klart å tilpasse oss klokka selv om vi prøvde å stille den gradvis over Atlanteren. Ungene våkner kl 0600, så dagen starter tidlig. Håper de sover litt lenger etterhvert.Vi gleder oss til å møte de andre båtene igjen, merker at både ungene og vi voksne savner mer lag nå. Vi drar videre om ett par dager og kommer tilbake hit når det nærmer seg jul for å feire her, da treffer vi de andre igjen.


I dag har vi vært her i 4 dager og vi føler at alt begynner å bli bedre. Vi nyter varmen og den slår oss ikke slik ut som den gjorde til å begynne med. I dag har vi fått ryddet og vasket båten og sendt 1 mnd klesvask til vaskeri. Inger og jentene har vært en tur på stranda og badet. Karen elsker å snorkle, hun er omtrent ikke på land. Kjetil og Olai har fikset vindmølla som nå suser og lader som bare det. Den trenger mye vind men det blåser godt utpå her nå så nå lader den godt.

Inger og Olai har vært en tur inn på byen i dag på julehandel. Det er ikke så mye de har i butikkene her men litt fikk vi nå tak i. Blir ikke mange julegavene dette året…men noen må vi ha. Det blir en veldig annerledes jul dette året men vi gleder oss og tror det blir en stor opplevelse. Mange norske båter ( ca 30) skal samles her og feire jul med grillparty, gløgg og pepperkaker på stranda.

Igår kveld fikk vi ett lite bevis på at vi har reist langt.....månen sto ikke lenger men låg vannrett som en smilemunn.......

Baking av brød får vi bare ikke til….de blir tunge som mursteiner og bare spiselige første dagen. Vi har funnet ut at det blir litt bedre med dobbel gjær og bare 1 heving men trenger flere tips…noen som har noen og har erfaring med heving her i varmen?

Noen som har oppskrift på en god banankake? Bananene er knallgode her.

Har lagt på alle myggnetta og funnet frem myggsprayen, myggen liker spesielt godt Inger og Sina. Eurax er godt å ha.





2 kommentarer:

  1. Bananbrød:

    Ingredients

    2 cups all-purpose flour
    1 teaspoon baking soda
    1/4 teaspoon salt
    1/2 cup butter
    3/4 cup brown sugar
    2 eggs, beaten
    2 1/3 cups mashed overripe bananas

    Directions

    1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Lightly grease a 9x5 inch loaf pan.
    In a large bowl, combine flour, baking soda and salt.

    2. In a separate bowl, cream together butter and brown sugar. Stir in eggs and mashed bananas until well blended. Stir banana mixture into flour mixture; stir just to moisten. Pour batter into prepared loaf pan.

    3. Bake in preheated oven for 60 to 65 minutes, until a toothpick inserted into center of the loaf comes out clean. Let bread cool in pan for 10 minutes, then turn out onto a wire rack.

    SvarSlett
  2. Har en allround-oppskrift som jeg bruker til eplekake, sjokoladekake, banankake osv. Kun fantasien som setter grenser :)

    6 egg
    5 dl sukker
    10,5 dl hvetemel
    5 ts bakepulver
    5 ts vaniljesukker
    400 g smeltet smør
    4 dl melk
    Bananene kan enten moses og taes i deigen, eller skjæres opp i rundinger og dyttes inn i deigen når den er helt opp i langpannen.

    Pisk egg og sukker, hell opp hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og hell melken oppi, slik at det blir ca 37 grader.
    Smør langpannen og hell røren oppi.

    Om du vil ha sjokoladcekake, tar du 4 ss kakao og pisker sammen med eggene og sukkeret.
    Med eplekake, stapper du oppskjærte eplebiter ned i røren i langpannen, og strør sukker og kanel over alt før det stekes.

    Topp til sjokoladekaken: ca 1 pk melis, 2 ts vaniljesukker, 2 ss kakaopulver, 10 ss smeltet smør, ca 10 ss nytraktet kaffe. Ta det på når kaken er avkjølt ;)

    Ønsker dere en god tur videre. Forhåpentligvis er vi og på tur til sommeren. Hils alle bergenserne der nede fra oss, spes Erik og Britt :)

    Stor hilsen fra Irene & Geir, Jeanette, Fabian og Nikolai ombord på Horizon Hunter :)

    SvarSlett