mandag 13. desember 2010















Vi har dradd fra Bequia og over til nabo øya St Vincent. Det blir bare for noen få dager for å handle litt inn til jul og for å få se denne øya også. I går ankret vi opp på ett sted som heter Petit Byahaut. En nydelig liten strand med noen små hytter og masse trær ovenfor. I Doyleguiden som vi er flittige lesere av for tiden stod det at det skulle være en liten restaurant der og små hytter til utleie. Det viste seg at dette ikke stemte lenger for restauranten var lagt ned og temmelig rasert og vi var ganske så alene på stranda. Men hvem sier nei takk til en hel strand for seg selv. Det som imidlertid stemte i boka var at det var utrolig bra å snorkle her. Ungene var helt i ekstase. Inger har ikke snorklet så mye før og synes snorkling er litt skummelt. Da var ungene gode og ha. Inger fikk holde Karen i hånden en stund men etterhvert fikk hun beskjed av Karen at ingenting var farlig og at det var på tide at hun klarte seg litt selv. Idag var Kjetil og ungene  og padlet inn i en flaggermusgrotte...Inger liker ikke flaggermus så hun holdt seg langt vekke. Etterpå snorklet vi litt alle mann før vi dro videre på tur oppover langs øya og forbi Wallilabou hvor Pirates of Carribien ble spillt inn før vi snudde og dro nedover igjen til Young island cut. Ellers har Maritimjollen vår med 4 hester Yamaha vært ute på slepeoppdrag idag. Vi har slept en nøyaktig lik jolle med mannskap fra Finnøy. Det er Andrè og Stian som passer på Ilddåpen mens det faste mannskapet er hjemme og tar eksamen. Utrolig godt å få snakket litt norsk igjen.  Imorgen blir det handletur med taxi til Kingstown.

De siste dagene før vi dro fra Bequia har vi fått med oss litt av hvert. Fredag var vi først ute på bar og prøvde Karibiske fruktdrinker. Det falt ikke i smak hos ungene så det ble til at de bestillte seg fanta og cola. Etterpå var vi på Christmasfestival. Det var konsert med bønn og sang på byplassen. Vi kom i kontakt med 4 jenter fra Bequia på 9 år. Karen hadde med seg zu zu hamsteren sin og jentene var helt fasinerte. De hadde bare sett slike på tv før og syntes det var kjempekjekt å få låne den. Folka her er veldig imøtekommende og lette å få kontakt med. Lørdag var vi på stranda og da samlet de fleste ungene som var der seg og lekte sammen.  De hadde en kjempekjekk dag og ble kjent med mange. På kvelden var vi på mexikansk aften og en liten tur og kikket på byen hvor det viste seg å være valgvake.Det hang gule banere over alt og det var sang og taler også denne kvelden. men vi dro ganske fort hjem.

Det virker som om det er litt utenfor sesongen her akkurat nå. Det er mange båter her men de fleste står tomme. På strendene også er det lite folk, vi synes det er veldig greit for vi har hørt rykter fra andre om at det kan bli ganske mye folk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar