tirsdag 15. mars 2011

English Harbour- Jolly Harbour





 Vi dro fra Point a Pitre kl 1630 onsdag 9 mars. Vi var klar for nattseilas opp til English Harbour på Antigua. Det ble ett flott seilas selv om Inger syntes bølgene var litt store. Det var stjerneklart og vi hadde en fart på mellom 7-8 knop. Vi ankom English harbour i det den nye dagen gjorde sitt inntog og kom inn i en nydelig liten havn med enormt mange oppankrede båter. Anne på Fanteliv var tidlig oppe og klar for å reise videre men vi fikk sagt hei før vi la oss til å sove og de dro videre. English Harbour består av en fin liten havn med bebyggelse fra 17-1800 tallet som har navnet Nelsons Dockyard og ett fort som engelskmennene bygde for å forsvare sine interesser her. Bygningene her er godt tatt vare på og det er veldig rent og pent og veldig engelsk. Utenfor havna ligger en nydelig strand som vi koste oss veldig på.Etter en liten hvil var vi klare for å nyte dagen. Sina fikk besøk av Leah som ville ha oss med på stranden, gjennsynsgleden var stor. Det ble en nydelig dag på stranden for jentene og Inger sammen med Leah og Jannike mens Kjetil og Olai fikk sjekket inn i landet.
Fredags morgen dro Leahnis videre så gleden var stor da vi forsto at Sprelsk var på vei. Det ble enda ett gledelig gjensyn og en ny dag på stranda sammen med Gunn Hilde, Gaute og Thea. Det ble mye snakking om leie av hus som vi må begynne å se etter nå siden gutta regner med å forlate Karibien ca 22 april. Vi vet ikke enda hvor det blir men Antigua er en mulighet siden det går direktefly herfra til London. Etter en tur for å se på "småbåtene" i Fallmouth havn fredag morgen dro vi videre langs den flotte kysten på Antigua opp til Jolly Harbour. Kysten oppover var kanonflott med turkisblått hav og nydelige lange strender.
Jolly Harbour er ett stort ferieresort med mange små rekkehus liggende i en kanal, det er badebasseng, en super matbutikk og lange hvite strender der. Vi traff Leahnis igjen og både små og store koste seg ved bassenget.

Vi begynner å innse at det snart nærmer seg hjemreise. Det skal bli godt å komme hjem også selv om vi gjerne kunne tenke oss å være her lenger. Ungene gleder seg nok mest 1 år borte fra venner og familie er nok for dem. Men det blir rart å bo i ett stort hus igjen. Vi kjenner litt på det at det blir rart å ikke ha ungene så mye rundt oss som når vi er i båten. Vi gleder oss til ungene begynner på vanlig skole igjen, lærere skal vi aldri bli. Vi har fått veldig mange nære venner på denne turen og kommer nok til å savne de, men det skal bli utrolig godt å treffe alle de vi savner hjemme også.
Planen nå etter kryssing av Atlanteren er å seile opp  Irskesjøen og Caledonien kanalen som vi gjorde på vei ned. Vi vil så seile til Orkenøyene og Shetland før vi seiler over Nordsjøen mot Norge.


Litt inntrykk fra English Harbour




Denne båten har en mann rodd alene over Atlanteren

Her lå vi ankret

Verdens mest avanserte seilbåt

Fort Berkeley
Kjekt å treffe Leah igjen i Jolly Harbour.

Basseng er supert når en begynner å bli litt sandlei
To gode venniner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar