fredag 25. mars 2011

St- Martin

Vi hadde ett flott nattseilas fra Barbuda til St.Martin men på veien inn til St.martin ble vi stoppet av kystvakten. De kom ombord og ga beskjed om at de ville komme ombord og at alle måtte vekkes. Kjetil rakk å vekke Inger men da de så henne delvis i søvne fikk de andre sove videre. Vi måtte vise alle papirer, og når det var greit viste det seg at vi hadde blitt stoppet pga at lanternen på styrbord side lyste blått. Dette trodde vi ikke på så vi sa til kystvakten at han måtte være fargeblind. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at han hadde rett og vi måtte krype til korset da vi så den virkelig lyste blått.
Det gjorde den pga feil lys i leddlyspæren som var i den.

Videre litt oppskaket dro vi til Margiot Bay og la oss klar til bruåpning så vi kunne komme inn i Lagunen. Det var litt av en kontrast der inne i forhold til Barbuda.

 I Lagunen lå det masse båter og i tillegg masse båtvrak. Vi klarte i tillegg å gå på grunn pga misvisninger på kartet. Kjetil sto ikke rådløs for å få Caspara løs heiste han opp jollen i bommen og beordret resten av mannskapet som ballast slik at Caspara krenget nok til å komme løs.


 Selv om det ikke er så pent her som på de andre øyene vi har vært så har vi hatt det veldig kjekt på St-Martin. Hele Saint Martin, som består av en fransk del (Saint Martin) og en nederlandsk del (Sint Maarten), er en frihavn hvor all handel er untatt skatter og avgifter. Kjetil fikk handlet på båtbutikker, vi var på Kino 2 ganger og Inger fant etter mye "stress" en kanonbra leilighet hvor jentene skal bo sammen med Skipperinnen og barna på Sprelsk når gutta reiser. Ellen Kristine Kona til Mikal som skal være med Kjetil og Olai over atlanteren skal også være med 1uke i leiligheten før hun flyr hjem til Norge igjen. Sjekk bildene, her skal vi jentene bo.






Vi har nå dradd opp til De Britiske Jomfruøyer hvor vi nå ligger ankret sammen med Leahnis og Fryd. Vi blir her i området frem til vi skal til bake til St-Martin for å hente Mikal og Ellen Kristine den 14 april. Vi gleder oss veldig til å treffe de igjen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar